2013. december 14., szombat

Recepteskönyv - Orosz túrós lepény


Hozzávalók: 15 darabhoz:
  • 50 dkg félzsíros tehéntúró
  • 5 evőkanál liszt
  • 2 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál cukor
  • kevés olaj a sütéshez
  • A tálaláshoz:
  • görög joghurt (vagy tejföl ízesítve egy kis cukorral)
  • szeder


Elkészítés:

1. A túrót elektromos habverővel simára keverem (kb. 3-4 perc). Akkor kész, ha a massza egyállagú lesz, és nem lesznek különálló szemcsék. Ha nem lehet simára keverni a túrót, akkor valószínileg nagyon száraz a túró. Ezt úgy lehet orvosolni, hogy 1-1,5 evőkanál tejfölt adunk hozzá.

2. Hozzáadom a többi alapanyagokat, alaposan elkeverem.

3. Vizes kézzel golyókat formázom, lelapítom egy kicsit, és forró olajban, közepes lángon kisütöm. Addig kell sütni a lepényeket, míg a szélük rózsaszín nem lesz, akkor lehet megfordítani (ez kb. 1-1,5 perc).

4. Kiveszem egy papírtörlőre, joghurttal, szederrel díszítem. Lekvárral, málnahabbal, tejszínnel is tálalható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése