2012. június 25., hétfő

Film - Az admirális (Admiral)

Nagyon régen írtam már filmről, de most találtam egy érdekeset, háborús-drámaimádóknak kötelező darab :) ... (ha valakinek a szívét megdobogtatják az egyenruhás férfiak, esetleg a matrózok, az ne nézze meg, mert súlyos szívdobogás jöhet rá :D )


Ha a teljes film érdekel, az alábbi linken megtalálhatod: Az admirális

Színes, orosz filmdráma, 2008, 124 perc
Gyártó: Dolby Digital
Rendezte: Andrei Kravchuk
A forgatókönyvet Vladimir Valutsky írta.
Főszereplői:
Konstantin Khabensky (Kolcsak admirális)
Elizaveta Boyarskaya (Anna)
Sergey Bezrukov (Kappel tábornok)
Vladislav Vetrov (Sergey Timirev)
Anna Kovalchuk (Sofia)
Egor Beroev (Zhannen)
Richard Bohringer (Nikolay Podgurskiy)
Oleg Fomin (Rostislav Ognivtsev)
Érdekesség: Minden idők legnagyobb költségvetését igénylő háborús filmje.
Hivatalos weboldal
Port.hu

IMDB


A történet 
Az első világháború idején járunk, 1916-ban, a cári Oroszországban. Kolcsak ellen-tengernagy hajója összetalálkozik egy német csatahajóval a Balti-tengeren, miközben ott aknákat helyeznek el. Elkeseredett csata veszi kezdetét, rengetegen megsebesülnek vagy meghalnak közben. Az egyetlen esélyük, ha az ellenséget ráhúzzák az aknamezőre - ahol nem bízhatnak másban, csakis az isteni segítségben. És az Úr (vagy a jó szerencse) mellettük van, így épségben hazaérhetnek.
A túlélt megpróbáltatásokat jó tisztekhez méltón egy kis ünnepséggel vezetik le - mely keretén belül Alexandr Vasziljevics Kolcsaknak egy feladat miatt meg kell csókolnia egy tisztje feleségét feleségét, Annát. Ám a csókból kicsit több lesz - szerelem. Hosszú séták, rengeteg találkozás, ebből áll ez a kapcsolat. Ez persze szemet szúr mindkettejük házastársának, akik próbálják tisztázni a helyzetet, menteni a menthetőt - és a két szerelmes hű is marad társához.
Közben Kolcsak ismét kihajózik, ahol üzenetet kap, hogy segítsenek a pétervári csatában. A csata után Kolcsak megszakítja kapcsolatát Annával, hogy mentse tisztje és közte lévő helyzetet. Hamarosan Kolcsak a cár elé kerül, aki kinevezi őt a Fekete-tengeri flotta parancsnokának, és az Annával való kapcsolata is új életre kél.
És kitör a forradalom. A tiszteket a matrózok lefegyverezik, többségüket kivégzik, ha nem adják le fegyverüket. Az Admirális engedelmeskedik az ideiglenes kormány parancsának, és a tiszteket hamarosan Szentpétervárra hívják - Kolcsakot pedig lemondásra kényszerítik, ráadásul Amerikába is kell utaznia, így Annától ismét el kell búcsúznia.
Egy év múlva Anna megtudja, hogy szerelme ismét otthon van - és a nő elhagyja férjét. Szibériában ismét összetalálkoznak Szásával, ahol a férfi hadsereget szervez a vörösök ellen. Anna beáll ápolónőnek Omszkban, és a csatatéren megsérült katonák ellátásánál segédkezik - Kolcsak mellett. Ám a nő megy oda a férfihez, csak messziről figyeli, nehogy kellemetlen helyzetbe hozza a férfit.
De a helyzet rosszabbodik és a kezdeti sikereket súlyos veszteségek követik. És a szerelmesek újra egymásra találnak és a szerelem ismét az egekbe csap - Kolcsak meg is kéri Anna kezét, ám a nő halogatja a válaszadást. 
És közben persze a vörösök és a fehérek között folytatódnak a csaták, és a fehérek egyre inkább visszaszorulnak - és ismét menekülniük kell. És végül az admirális belátja, hogy vesztett, feloszlatja seregét, mindenkit elküld. Misa, egy hű tisztje, az egyetlen aki alig akarja elhagyni, parancsot kér. Kolcsag pedig megkéri hogy keresse fel feleségét és fiát, ölelje meg őket helyette.
Kolcsagot a vörösök meg akarják kaparintani, és hamarosan persze el is fogják egy szövetségesének árulása miatt miniszterével együtt. Anna pedig utánuk rohan, letartóztatja magát, mondván hogy ő a Kolcsag felesége. Közben Anna volt férjének lábát fagyás miatt amputálták, és lázasan eldönti, hogy kiszabadítja az admirálist, és ez pletykaként el is terjed, közben pedig a vörösök Kolcsag kivégzését tervezik...


Képek a filmből:

Fellázadtak a matrózok

Még jobban lázadnak a matrózok

Anna ápolónőnek áll be

Csata 

Misa, egy hű barát, tiszteleg Kolcsaknak

Anna férje, vörösként

Kolcsak új flottáját tekinti meg

Csata a hajón

Anna és Kolcsak

Kolcsak és Szófia, első felesége

Anna

Kolcsak és anna

DVD-borító

Csatajelenet

Szerelmi jelenet 

Kolcsak beszédet mondd a fehéreknek 

Anna

Kolcsak

Kolcsak és tisztjei 

Kolcsak


Jó filmezést :) !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése