2012. június 25., hétfő

Film - Farkasölő, a Szürke Kutyák fia (Волкодав из рода Серых Псов - Volkodav iz roda serykh psov)

Ismét egy filmet hoztam nektek, méghozzá egy orosz fantasy-filmet!

   

 Ha a teljes film érdekel szinkronosan, ezen a linken megtalálod: Farkasölő

Színes, orosz fantasy film, 2007, 136 perc
Gyártó: Central Partnership
Rendezte: Nikolai Lebedev
A forgatókönyvet Mariya Semyonova Волкодав című négyrészes regényének első könyve alapján Nikolai Lebedev írta
Főszereplők:
Alekszandr Buharov (Farkasölő)
Okszana Akinysina (Elen hercegnő)
Aleksandr Domogarov (Vérszomjas)
Andrej Rugyenszkij (Tillorn, vak jós és csodatevő)
Gennagyij Makejev (Zsádova, álarcos)
Jevgenyija Szviridova (Niilit, rabszolgalány)
Hivatalos Weboldal
Port.hu
IMDB



A történet:
A Farkasölő boldog gyermekkorát éli falujában, a Szürke kutyák klánjában. Egy nap azonban végignézi, ahogy édesapját, terhes édesanyját és egész faluját lemészárolják farkasfej tetoválással ellátott férfiak.
A következő pillanatban már a felnőtt Farkasölőt egy denevérrel láthatjuk, miközben próbál bejutni egy várba - méghozzá "Vérszomjas" várába. Hamarosan rá is lel annak hálószobájában, miközben egy nővel, Niilittel, erőszakoskodik. Természetesen harcolni kezdenek, és Vérszomjas meglátja Farkasölő kezén a rabok jelzését, de Farkasölő végül legyőzi a férfit, a kastély pedig lángokba borul. Farkasölő felismeri a kardot, melyel meggyilkolták apját, és kettétöri azt, majd mikor megnézi Vérszomjas kezét, észreveszi, hogy nincs rajta tetoválás, tehát nem ő volt az aki édesanyját megölte. Végül kiszabadítja a lányt, menekülés közben pedig rátalálnak egy öregemberre, Tillorntra, a börtönben, akit természetesen szintén megmentenek.
Az izgalmak utáni pihenésben a vak öregember felismeri, hogy a lány egy "kulcsot" hozott magával a várból, ami majd az égi kaput nyitja meg előttük. Úgy döntenek, hogy Galirad városába mennek. Útközben egy karavánhoz némi verekedés árán csatlakoznak, és a kereskedő a hercegnő ruháját odaadja Niilitnek, hogy "ne babonázza meg az embereit" egyszál hálóruhájában, Farkasölőt pedig új katonájának nevezi.
Az út szintén nem izgalmaktól mentes, hiszen hamarosan rájuktámad egy varázserővel bíró, álarcos harcos, Zsádova embereivel - ő a hercegnőt keresi. Hamarosan rá is talál Niilitre, de arcát látva tudja, hogy nem Ő a hercegnő. Farkasölő ismét megmenti a lányt, lecsapja Zsádova kezét, mire abból szélvihar jön elő, és Zsádova elmenekül. Farkasölő a levágott kezet meglátva észreveszi annak kézfejét a farkas tetoválást - tehát Zsádovát kereste eddig. Magához veszi a mágus kardját hadizsákmányként.
Végül megérkeznek Galirad elátkozott városába. A mágus kardja "bajba" sodorja, a király elé viszik. Viszont ott megjelenik a hercegnő - aki álruhában a karavánnal utazott - és tisztázza a férfit. Hamarosan Farkasölő követni kezdi a hercegnőt, abban a reményben hogy láthatja az arcát. Útja során egy rabszolgafiút megment, akit hite miatt vetettek meg. Kiszabadítja a fiút, ám ez Zsádova kardjába kerül, ráadásul a rabszolgatartó egyik zsoldosa hamarosan le is szúrja a fiút az utcán. Farkasölő próbálja őt megmenteni, Tillorn segítségét kéri, aki denevére szárnyát is képes volt korábban meggyógyítani.
Egy katona jelenik meg házukban, és a palotába kíséri Farkasölőt, ahol épp bejelentik Vérszomjas fiának és Elen hercegnő eljegyzését, majd a hercegnő Farkasölőt szólítja, és visszaadja neki kardját. Vérszomjas emlékszik az arcára, tudja hogy együtt utaztak, csak akkor a hercegnő fiúnak volt öltöztetve. A tömegben Farkasölő kiszúr egy gyanus alakot - majd újra megmenti a hercegnő életét, igaz meg is sérül közben.
Tillorn őt is visszahozza a halálból, majd Elen gyógyulása után testőrének fogadja. Tillorn figyelmezteti a férfit, hogy ha a hercegnő testőre lesz, akkor halál vár rá, holott a rabszolgafiú megfejtette már a kulcs titkát. A csapat szétválik, a két volt rabszolga és Tillorn a mennyek kapuja felé veszi az utat, míg Farkasölő a hercegnővel tart. Az út sem síma, hiszen rájuktámadnak, utána egy különös néppel találkoznak, ahonnan kimenekítenek egy "csodatevő" bábát, sőt, még egy kis harci kiképzésre is van idő a hosszú út alatt.
Zsádova területére jutnak, amelytől a legtöbben rettegnek, hiszen az elveszett lelket tanyáznak abban a mocsárban, ahol ismét rájuk támadnak, ráadásul az elveszett lelkekkel is fel kell venniük a harcot.
Sok más veszély is fenyegeti őket az úton, és hogy célba érnek-e, és vajon megtudjuk-e Farkasölő múltjának további titkait? Nos ... :)

( Hát, a cuki denevérért megéri megnézni *,* ... )


Képek a filmből:

Galirad hercege

Elen

Vérszomjas

Farkasölő

Elen búcsút vesz földjétől

a herceg

Farkasölő

Tillorn

Elen és Farkasölő

Galirad királya

Menyasszonyi viselet


Jó filmezést :)

1 megjegyzés:

  1. HŰHA!!!Kötelező lesz ez! Aleksander Domogarov meg a Tűzzel-vassal óta amúgy is kedvenc:):) Köszi!!!!!

    VálaszTörlés