2013. június 26., szerda

Recepteskönyv - Kijevi krémes


Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 5 tojás sárgája
- 1 csomag sütőpor
- 20 dkg maragarin
- 20 dkg kristálycukor
- kb. 2 dl tejföl
A tojáshabhoz:
- 5 tojásfehérje
- 20 dkg dió
- 20 dkg kristálycukor
A krémhez:
- 5 dl tej
- 2 csomag főzni való vaníliás pudingpor
- 25 dkg porcukor
- 20 dkg sütőmargarin
A tetejére:
- cukordísz vagy reszelt csokoládé

Elkészítés:
A tésztához a lisztet, a sütőport, a tojások sárgáját, a cukrot és a margarint összekeverjük, majd tejföllel jól nyújtható tésztát gyúrunk. 3 részre osztjuk.
A tojások fehérjét felverjük a cukorral kemény habbá, majd óvatosan, hogy ne törjön össze, belekeverjük a darált diót.
Sütőtepsire sütőpapírt teszünk, erre kinyújtjuk a tésztalapokat, megkenjük a felvert tojás habbal, és előmelegített sütőben, kb. 180 fokon, kb. 15-18 percig készre sütjük, mindhárom lapot.
A krémhez a pudingporból a cukor felével és a tejjel sűrű pudingot főzünk, majd hagyjuk kihűlni. Közben a margarint a cukor másik felével habosra keverjük, majd ebbe belekeverjük a kihűlt pudingot, amíg jó habos, könnyű krémet nem kapunk.
A tésztalapokat a krémmel megkenjük, és egymásra rétegezzük, a legfelső lapra is kenünk egy kevés krémet, és a tetejét díszítjük reszelt csokival vagy színes cukorkákkal. Kockákra szeletelve tálaljuk.

Forrás: Link

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése