2012. július 21., szombat

Katonaság - A 6. harckocsidandár


A 6. harckocsidandárt 1942-ben, Moszkvai Régió állomásán alapították. Elég sokféle tankjuk és eszközük  van.

A használatban lévő T-80BV tankok már elég régiek, de vannak itt T80-sok is, amiket szintén nem vontak még vissza a zászlóaljból. Található itt BREM-1-es is, ami egy páncélozott műszaki vontató, vagy BMP-2esek is, amik gyalogsági harcjárművek. Van itt még 2K22 Tanguszka (egy önjáró légvédelmi jármű), 2F77M töltő autó, R-145 BM Csajka, parancsnoki modul (persze kerekekkel), RKhM-4-es vegyi felderítőjármű, BMO-T vagy épp KAMAZ.
A dandár elég "kényelmesen" élhet, hiszen a felállított táboraikban kényelmesen főzhetnek, tusolhatnak, de akár TV-t is nézhetnek! Persze különböző szimulátorok is a rendelkezésükre állnak (pl. lövés-szimulátorok).
Ezzel ellentétben, a dandár nem rendelkezik golyóálló mellénnyel és sisakkal még!

A T80-as tankok többek között részt vettek a 2011-es Orosz-Fehérorosz hadgyakorlaton is, az Union Shielden (erről majd azt hiszem holnap bővebben is beszélünk :))) ).

Rendszeresen tartanak katonai gyakorlatokat (ezek persze államtitkok, keveset tudni róluk), melyeket néha a katonák sokalnak is. Elég sokféle feladatot végeznek ilyenkor, például egy tankot felvezetnek egy trailerre, árkot ásnak, folyókon kelnek át, néha úszó hidat építenek ehhez a feladathoz. De az itteni katonák tudnak légvédelmi automata gépágyúval is lőni.

Megjegyzés: Szóljon bátran bárki nyugodtan, ha hülyeség írtam, fordítás alapján dolgoztam, és lehetséges hogy nem mindent sikerül perfektül lefordítani ^^"...

Képek és szöveg forrása és még több képért: Link






















2 megjegyzés:

  1. A dandár= Brigade. légvédelmi automata géppuska - szerintem ez anti-aircraft automatic cannon volt, ami pedig gépágyú. Az eredetit megmutatod?:) Szakmai ártalom:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Átjavítottam, köszi a segítséget ^^!

      Az eredetit a link-en keresztül érheted el, csak ott a szöveg nagy része a képek között van, ráadásul két oldalas is a cikk, tehát kell ám pörgetni :) ...

      Törlés