Forrás |
- 0,5 csésze bab;
- 0,4 kg káposzta (reszelt);
- 3 közepes burgonya (kockára vágott);
- 1 közepes sárgarépa (reszelve);
- 1 közepes vöröshagyma (apróra vágott);
- 3 evőkanál növényi olaj;
- 1 evőkanál paradicsompüré;
- 1 babérlevél;
- 6 csésze víz;
- só, fűszerek ízlés szerint
Elkészítés:
A babot 45 percig forrásban lévő vízben főzzük. Hozzáadjuk a káposztát és a sót, majd 15 percig forraljuk és hozzáadjuk a burgonyát is.
A sárgarépát, hagymát, az olajat és a paradicsompürét együtt megbarnítjuk, majd a keveréket a levesbe tesszük.
Hozzáadjuk a babérlevelet, a fűszereket, majd lassú tüzön 10 percig főzzük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése