2012. február 4., szombat

Recepteskönyv - Sült pirog

Forrás
Ez az egyik kedvenc orosz ételem, nyaranta szoktunk párszor ilyesmit csinálni, és isteni finom :))) ... 


Hozzávalók:
- 1 kg liszt;
- 75g élesztő;
- 1 csésze víz (vagy aludttej);
- 4 evőkanál cukor;
- 1 evőkanál só;
- 5 evőkanál növényi olaj (napraforgóolaj, olívaolaj)

Elkészítése:

Tészta: Az élesztőt langyos vízbe keverjük, majd hozzáadjuk a sót, cukrot és a lisztet, majd jól összeverjük.
Egy ruhával lefedjük az edényt, majd 2-3 órára meleg helyen pihentetjük, mialatt a tésztánk kb. kétszeresére növekszik.

Töltelékként burgonyapürét sült hagymával, almát lekvárral, pirított káposztát teszünk bele, de isteni finom pici olajon megsütött darálthusival is :) (mi darálthusisan és káposztásan szoktuk enni egyébként). 

A tésztából a kezünkkel kis labdákat készítünk, óvatosan feltekerjük (az egyik oldalát szabadon hagyjuk), majd megtöltjük és a szabadon hagyott oldalát is eldolgozzuk, majd egy serpenyőben kisütjük.
Apa nálunk úgy töltötte meg, hogy lapos kört formált belőlük, hosszan beletette a tölteléket, és csak ezután csavarta fel és dolgozta el a széleit. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése