2012. február 4., szombat

Recepteskönyv - Shchi, vagyis a káposzta leves

Forrás
Egy másik nagy kedvencem ez a finomság :) ... 

Hozzávalók:
- 4 csésze húsleves;
- 500g káposzta;
- 2 db sárgarépa;
- 1 tő zeller vagy petrezselyem;
- 2 fej vöröshagyma;
- 3 burgonya;
- 2-3 paradicsom; (ezt mondjuk mi ki szoktuk hagyni)
- 2 ek. vaj (oliva olaj);
- 4 ek. tejföl;
- só, fűszer ízlés szerint.

Elkészítés: 

A húsleveslébe beletesszük a reszelt káposztát, 5-7 perc után bekerülhet melléjük a feldarabolt burgonya is. 10-15 percig forraljuk, közben megpirítjuk a hagymát, a sárgarépát, a zellert/gyökeret a 2 evőkanál olvasztott vajon/olivaolajon, majd hozzáadjuk a leveshez.
Tálaláskor adjunk hozzá némi tejfölt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése