2012. február 5., vasárnap

Recepteskönyv - Pirog

Forrás
Hozzávalók:
- 3 1/2 csésze liszt;
- 4-8 ek. cukor;
- 2-4 ek. vaj;
- 3 tojást;
- 10-15g élesztő;
- 1/2 csésze tej vagy víz;
- 1/2 tk. só.

Elkészítése:

Az élesztőt langyos tejbe/vízbe tesszük, hozzáadunk egy kevés cukrot és egy 1/2 bögre lisztet. Állni hagyjuk, amíg 2-3szorosára nem növekszik.
Kevés cukrot, sót, tojást, lisztet, olajat a tésztába teszük és összekevjük. Egy ruhával fedjük le az edényt, majd meleg helyen hagyjuk állni 2-3 órán át, míg kétszeresére nem növekszik a tészta.

Töltelék: rizs keményre főzött tojással, zöld haymával, főtt tojás, kápszta, hal és rizs, vagdalt hú,s hagyma, túró, stb.

Töltelék készítése: aprítsuk fel a tojást, a hagymát, a káposztát apróra, majd sóval, borssal fűszerezzük ízlés szerint.

Készítsünk apró lapdákat és tekerjük fel őket, majd a tölteléket belehelyezzük a tésztába, széleit eldolgozzuk.
A pirogot olvasztott vajjal vagy tojással megkenjük, 15 percig sütjük forró sütőben.

2 megjegyzés:

  1. Ezt ki fogom próbálni, szerintem nem lehet rossz :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mi sajtosat, káposztásat vagy darálthusosat szoktunk csinálni, és hidd el, mindegyik nagyon finom ;) :) ! Kicsit olyan mondjuk szerintem, mintha lángos lenne :) ... De mindenképp ajánlom :) !

      Törlés