2012. február 5., vasárnap

Recepteskönyv - Pelmeni

Forrás
Hozzávalók:

Tészta:
- 2 csésze liszt;
- 1 tojás;
- 3/4 csésze víz;
- só ízlés szerint.

Töltelék:
- 180g marhahús;
- 180g sertéshús;
- 120g birka;
- 50g vaj;
- 2-3 ek. tejföl;
- 2 apróra vágott hagymát,
- sóval, borssal ízesítjük.


Elkészítés:

Töltelék: A húsokat ledaráljuk, majd összekeverjük a többi töltelékkel.

Tészta: A lisztet egy tálba öntjük, lyukat képzünk benne, amit megtöltünk hideg vízzel. Beleteszünk egy tojást, kevés sót, majd elkeverjük és kemény tésztát gyúrunk belőle. 30-40 percig állni hagyjuk.

A tésztát kinyújtjuk, kis köröket vágunk belőle, melyek közepére teszünk a töltelékből. A köröket végül félbe hajtjuk, a széleiket jól eldolgozzuk, majd forrásban lévő sós vízben 10-15 percig főzzük.

Vajjal, ecettel, borssal tálaljuk.

3 megjegyzés:

  1. Ez tetszik :) Nem kell hozzá sok minden és egyszerűnek is tűnik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, igen, egyszerűnek egyszerűnek tűnik, de én azért izgulnék elkészíteni :) ! Azért ha megpróbálkozol vele, remélem írsz majd az eredményről :) !!

      Törlés
  2. Na, megcsináltuk. Nagyon finom lett :) És tényleg könnyű.

    VálaszTörlés