Forrás |
A 3 literes üveghez:
- uborka,
- paradicsom;
- 3 gerezd fokhagyma;
- 3 db torma;
- 1 édeskömény;
- ribizli és cseresznye levelek;
- 5 fekete bors;
- 1 tk. ecetsav lényege
Páclé/Ecetes lé:
- 6 csésze víz;
- 2 ek. só;
- 1 ek. cukor;
- 2 babérlevél
Elkészítés:
Páclé: Keverjük össze a hozzávalókat, majd forraljuk fel.
Az üveget gőzzel és meleggel "sterilizáljuk", majd a steril üvegbe sűrűn elhelyezzük az uborkákat és a paradicsomokat. Öntsük le forró vízzel őket, majd egy perc után borítsuk ki belőle a vizet.
Az összes többi hozzávalót helyezzük bele az üvegbe, majd öntsük rá a páclét. Fedjük le az üveget légmentesen, majd 12 órára helyezze egy meleg helyre.
12 óra elteltével teyük száraz, fénytől védett helyre. Hagyjuk ott 2-3 hónapig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése