2012. február 4., szombat

Recepteskönyv - Vishnyovka, vagyis "cherry-brandy"

Forrás
Hozzávalók:
- cseresznye;
- vodka;
- cukor ízlés szerint

Elkészítés:

A magos meggyeket törjük össze, majd tegyük egy üvegbe/üvegedénybe, majd öntsük rá a vodkát, végül szűrjük le a keveréket, vegyük ki az összetört cseresznyét.
Újabb adag cseresznye kerüljön az üvegbe, amit ismételten szűrjünk le. Fedjük le az üveget, és várjuk egy keveset. Akkor lesz kész, ha ízlik - így, ha szükséges, önthetünk hozzá némi cukrot is.

2 megjegyzés:

  1. Ajjjaj, mitől is leszek nemszomjas??? Imádom a vishnyvkát, a lengyelek is tolják:):)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ó, ezt jó tudni :) ! Nem is tudtam...
      Én is tervezem, hogy mikor fogom kipróbálni :D ...

      Törlés